Beste leerling van groep 8,

Wanneer je leerkracht van groep 8 een advies heeft gegeven over de voor jou geschikte schoolsoort, kun je je aanmelden bij de school van je voorkeur.

Om op Beekvliet toegelaten te kunnen worden, heb je een positief advies van de basisschool nodig: VWO of HAVO/VWO*.

• Heb je een VWO-advies gekregen? Na binnenkomst en controle van gegevens worden leerlingen met een VWO-advies over het algemeen* aangenomen.

• Heb je een HAVO/VWO-advies, dan bespreekt en beslist de toelatingscommissie van Gymnasium Beekvliet of je aangenomen wordt. In dat geval adviseren wij ook op een andere school aan te melden.

* We kijken uiteraard voor alle leerlingen of we de begeleiding die in specifieke situaties nodig is kunnen bieden (en meestal is dat het geval; bij twijfel kunt u contact opnemen met de afdelingsleider klas 1, mevr. Roefs).

Wat moet je doen om je aan te melden?

Voor het grootste gedeelte vindt de aanmelding online plaats. In het digitale aanmeldformulier vul je samen met je ouder(s)/verzorger(s) alle gegevens in die wij van je nodig hebben. Vervolgens hoef je enkel tijdens één van de aanmeldmomenten naar Beekvliet te komen om te controleren of wij alle gegevens goed hebben verwerkt. Wij printen het formulier en vragen één van je ouders deze te ondertekenen; je hoeft het formulier dus niet zelf te printen. Je dient de volgende documenten mee te nemen:

• advies van je basisschool met de handtekening van je leerkracht (een digitaal advies van je basisschool zonder handtekening volstaat ook)
  • kopie van je (geldige) identiteitsbewijs
  • overdrachtsformulier en/of onderwijskundig rapport indien je school NIET met een digitaal overdrachtsformulier werkt

Wanneer zijn de aanmeldmomenten op Beekvliet?

Op 22, 23 en 24 maart 2021 kun je naar Beekvliet komen om je digitale aanmeldformulier te ondertekenen en de documenten in te leveren. Let op dat je minimaal één (werk)dag van tevoren het formulier hebt ingevuld; zo hebben wij voldoende tijd om het te verwerken.

• 22 maart tussen 19:00 u. en 21:00 u.
  • 23 maart tussen 19:00 u. en 21:00 u.
  • 24 maart tussen 15:00 u. en 16:00 u.

Let op: bovenstaande data zijn onder voorbehoud. We zijn afhankelijk van de actuele coronamaatregelen voor de opening van de school.

Wat moet ik doen als ik niet digitaal kan aanmelden?

Je kunt je ook ter plekke op school aanmelden tijdens één van de aanmeldmomenten. Op Beekvliet kun je het aanmeldformulier alsnog invullen. Zorg dan dat je, naast bovenstaande documenten, ook de de contactgegevens van je huisarts en tandarts (naam, adres, telefoonnummer) meeneemt.

Elders uitgeloot?
Dan kun je op een later moment alsnog naar Beekvliet komen om je bij ons aan te melden.
In verband met de gewijzigde aanmeldprocedure wordt dit extra aanmeldmoment nog gepland.

Na de aanmelding

Na de aanmelding leggen we contact met alle basisscholen om over alle bij ons aangemelde leerlingen informatie op te vragen. We zorgen ervoor dat we alle gegevens krijgen die nodig zijn om te kunnen besluiten over je toelating. Daar hoort ook een gesprek met je leerkracht van de basisschool bij.

Zo spoedig mogelijk na de aanmelding krijg je een brief over de toelating.

Als je bent toegelaten, ben je op 9 juni 2021 van harte welkom. Die middag ga je kennismaken met je nieuwe klassenleraar (mentor) en je klasgenoten. Ook krijg je alvast de gymkleding en nog wat schriftelijke informatie, onder meer over het bestellen van schoolboeken.

Heb je vragen? Bel of mail me!

Eva Roefs

Afdelingsleider klas 1

e.roefs@gymnasiumbeekvliet.nl

Ga direct naar het aanmeldformulier.

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel