Het Pregymnasium op Beekvliet

Speciaal voor leerlingen van groep 8 biedt Gymnasium Beekvliet vanaf dit schooljaar het Pregymnasium aan. Het Pregymnasium bestaat uit een aantal modules op vwo-niveau, zodat deze leerlingen extra uitdaging krijgen en daardoor intensiever kennismaken met het onderwijs van de middelbare school. Deze verbreding is speciaal voor leerlingen met een (toekomstig) vwo-advies.

Het Pregymnasium bestaat dit jaar uit vier verschillende modules: Programmeren, Japans, Special effects met film en Zang/gitaar. Deze modules worden gegeven door getalenteerde leerlingen uit klas 4, 5 en 6 die zich hebben gespecialiseerd in deze vakgebieden in samenwerking met een vakdocent. Tijdens het Pregymnasium komen de leerlingen vier keer bij elkaar om te werken aan een project dat wordt afgesloten met een eindopdracht. 

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagochtend van 9.00 uur tot 10.30 uur op Gymnasium Beekvliet.
De nieuwe data voor het pregymnasium 2021 zijn: donderdag 8, 15, 22 april en woensdag 28 april 2021.

Modules

Programmeren:

Lijkt het jou leuk om programmeren te leren? We leren je in vier lessen het begin van programmeren in Javascript aan, zodat we aan het eind eeneigen spel kunnen maken. Een leuke stap omhoog als je bijvoorbeeld ervaringhebt met Scratch, maar ook zonder Scratch-ervaring is het goed te volgen. Ook krijg je genoeg vrijheid om te experimenteren met je eigen aanpassingen of ideeën, zodat je je niet hoeft te vervelen en iedereen op zijn eigen niveau de lessen kan volgen.

Japans:

Lijkt het je leuk om een gedicht of liedje te leren in een andere taal? Kom dan Japans leren! Samen met andere leerlingen leer je de eerste Japanse zinnen en tekens. Samen werken we aan een project met de hele klas. Hierin kun je zeker ook je creativiteit kwijt. Misschien binnenkort welkom!

Special effects (film):

Wil jij jezelf zien als Batman? Of Superman? Of zelfs Spiderman? Je gaat in 4 lessen leren om van jouw idee een kort filmpje te maken van jezelf als superheld! Je gaat dingenleren zoals laserogen editen, jezelf laten vliegen, achtergronden veranderen en nog veel meer! 

Zang en gitaar:

Vind je het leuk om met muziek bezig te zijn en heb je altijd al gitaar willen leren spelen? In deze lessen leer je om jezelf te begeleiden op gitaar, terwijl je bekende popliedjes zingt. Uiteindelijk ga je dan in groepjes een eigen uitvoering maken/bedenken. Maar vooral lekker veel spelen!

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer