Herman Bolhaar bij Studium Generale
Bericht geplaatst op: 18-2-2013

Vrijdag 22 februari was Herman Bolhaar, voorzitter van het college van procureurs-generaal, de top van het Openbaar Ministerie (OM), de spreker bij Studium Generale.

Voor de leerlingen van klas 5 en klas 6 vertelde hij over het onlangs gevoerde liquidatieproces. Hierbij konden zware misdadigers hoge straffen krijgen, doordat het OM een deal sloot met één van hen, de zogenaamde kroongetuige. Bij Pauw en Witteman (29 jan) zei de hoogste baas van het OM hierover: "De kroongetuige zal ook in de toekomst blijven opduiken in zaken waarin het Openbaar Ministerie de strijd aanbindt met de zware criminaliteit".

Ook ging Herman Bolhaar in op het OM-beleid bij uitgaansgeweld, en op de vraag hoe leerlingen aankijken tegen hun eigen verantwoordelijkheid om zinloos geweld te voorkomen.

Lees hier het verslag van dit bezoek zoals het verscheen in het Brabants dagblad.