Kevin Sun de beste bij de Beverwedstrijd!!
Bericht geplaatst op: 16-2-2014

Zaterdag 15 februari vonden in Nijmegen de finales plaats van de Beverwedstrijd, een wedstrijd die bedoeld is om de belangstelling voor informatica te stimuleren en informaticatalenten te ontdekken.

In november vond de voorronde plaats waaraan dit jaar 12500 leerlingen uit heel Nederland hebben deelgenomen. In drie klasses, verdeeld over klas 1-2, klas 3-4 en klas 5-6, mochten de vijftig besten naar de finale, waaronder drie Beekvlieters. En zij deden het fantastisch!

Kevin Sun won de finale in de wedstrijd voor klas 1-2 met een score van 164 punten en was daarmee de beste van ruim 7600 leerlingen die in zijn klasse deelnamen!

Joep van Keulen werd in dezelfde klasse verdienstelijk 20e en behaalde daarmee een bronzen medaille.

In de finale voor klas 3-4 legde Max Michiels samen met Jildert Denneman (Erasmiaans Gymnasium, Rotterdam) beslag op de 2e plaats en won daarmee een gouden medaille!

Tijdens de wedstrijd moeten de leerlingen 15 vragen in 40 minuten oplossen. Van het deelnemersveld verkrijgt 1/12e in de finale het predicaat Goud, 2/12e Zilver en 3/12e Brons.

We feliciteren Kevin, Max en Joep en hun begeleiders met dit geweldige resultaat!!

Winnaar Kevin Sun  bij de prijsuitreiking

Op de tweede plaats Max Michiels.

Joep van Keulen werd 20e.