Project DOEN op Beekvliet
Bericht geplaatst op: 2-6-2014

Leerlingen van de basisschool, die meedoen aan Project DOEN (= Denken Op Eigen Niveau) in Vught, bezochten de afgelopen weken Beekvliet om nader kennis te maken met de middelbare school en zich uit te leven in ons bètalab.

Project DOEN biedt getalenteerde basisschoolleerlingen uit de omgeving de kans om zich naast het reguliere basisschoolprogramma bezig te houden met diverse verbredende en verdiepende activiteiten.

Dit keer was het thema energie, en konden de leerlingen zich als wetenschappers in de dop verdiepen in een aantal experimenten  en konden ze hun vaak verrassend diepgaande vragen stellen over het onderwerp. Daarnaast konden ze ook eens praten met een aantal leerlingen uit de vijfde klas, die samen met de docenten de begeleiding verzorgden. Dat was natuurlijk een mooie gelegenheid om van hen horen hoe het nou “echt” is op de middelbare school.

Het waren weer leuke en leerzame middagen, zeker ook voorde begeleiders, die weer verrast werden door de nieuwsgierigheid en ideeën van deze jonge leerlingen.