Profielwerkstukprijs: eervolle vermelding
Bericht geplaatst op: 9-6-2014

Al eerder meldden we hier dat het profielwerkstuk van Nina IJdens en Laura Thomas was genomineerd voor de Omo-profielwerkstukprijs. Op 6 juni was de prijsuitreiking tijdens een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden. Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur en van de jury, reikte de prijzen uit. De dames wonnen helaas niet de eerste prijs, maar kregen wel een eervolle vermelding en een beloning van €400,-!

Eugène Bernard reikt aan Laura (midden) en Nina hun prijs uit.

De vwo-prijs en de beloning van €1600,- ging naar Kevin Choi, leerling van Pleinschool Helder en voorheen van het Antoon Schellenscollege, voor zijn werkstuk met als titel ‘HiSPARC: Kosmische straling’. De jury was onder de indruk van zijn gedegen literatuurstudie naar de invloed van kosmische straling op de aarde. Daarnaast werden er vier eervolle vermeldingen toegekend, waaronder die voor Nina en Laura. Met het werkstuk ‘Quiet’ namen zij Beekvliet onder de loep. In het onderzoek naar de verdeling, acceptatie en ontwikkeling van introversie stelden zij zich de vraag of Beekvliet een geschikte omgeving is voor introverte leerlingen.

Nina, mevr. Faassen en Laura, met tussen hen in twee trotse moeders.

Met de uitreiking van deze prijzen voor zowel havo als vwo wil de raad van bestuur van OMO het belang van het toepassen van onderzoeksvaardigheden op een bijzondere wijze onderstrepen. Als beoordelingscriteria golden de kwaliteit en originaliteit van het gekozen onderwerp, de kwaliteit van de onderzoeksvaardigheden: hypothese/bewijsvoering/conclusie en de kwaliteit van de reflectie op leerpunten, samenwerking en ervaringen.