U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Wiskundedag
Bericht geplaatst op: 15-11-2014


Vrijdag 14 november beleefde klas 5 de traditionele wiskundedag. In groepen van vier hielden de leerlingen zich in het studiehuis bezig met opdrachten over het weer en schakelborden. Bij de weersopdracht gingen de leerlingen aan de slag met de weersvoorspellingen van Weeronline van afgelopen maand. Voor twee weken in oktober moesten ze berekenen welke variabelen, zoals de wind, minimumtemperatuur en maximumtemperatuur, het meest of het minst verschilden. Termen als standaardafwijking, kwartielafstand en boxsplot vlogen je om de oren. Men kreeg het er warm van!


En ook op de schakelbordenopdracht werd er flink gezweet: de leerlingen moesten beredeneren hoe je moest drukken om alle lampjes op het schakelbord uit te krijgen.
Maar door een klik op een lampje zouden dat lampje en andere directe buurlampjes worden omgeschakeld; een lampje dat uitstaat, gaat aan, en andersom. Dat daarbij hun eigen lampje niet langzaam uitging! Maar nee, de sfeer in het studiehuis was uiterst opgewekt. Onder het genot van wat te drinken en koekjes (passerende docenten deelden mee, waarvoor dank!) werd er hard gewerkt! 
Terug