Afsluiting module filosofie
Bericht geplaatst op: 17-3-2015

Afgelopen weken konden onze verbreders bij Hanneke Hermes een module filosofie volgen. Dinsdag 17 maart was de afsluiting van deze lessenreeks en trokken de jonge filosofen onder leiding van Hermes naar de Huif in Sint-Michielsgestel om te filosoferen met ouderen.

Het werd voor iedereen een verrassende en interessante middag. Onze leerlingen merkten hoe ouderen anders denken over de levensvragen die zij zelf tijdens de lessen filosofie hadden bedacht. De deelnemers discussieerden met elkaar over interessante onderwerpen: het maken van keuzes, hoe technologie de wereld heeft veranderd, de dood, wat er gebeurt na de dood, en nog veel meer.

De ouderen waren op hun beurt verrast dat er, ondanks het feit dat zij 65 tot 70 jaar ouder waren dan hun gesprekspartners, gesprekken plaatsvonden van hetzelfde niveau. Ze waren onder de indruk van onze leerlingen, die hun ideeën over allerlei onderwerpen zo duidelijk onder woorden konden brengen.

Het werd een heel gezellige middag, waarop alle deelnemers met plezier op terugkijken!