U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Geert Schulpen derde bij finale Nationale Scheikundeolympiade!!!
Bericht geplaatst op: 10-6-2015


Van 3 t/m 10 juni vond de nationale finale van de scheikundeolympiade plaats bij het bedrijf Yara in Sluiskil (’s werelds grootste leverancier van kunstmeststoffen). Beekvliet was dit jaar zeer goed vertegenwoordigd: van de 20 deelnemers, die na twee voorronden voor deze finale waren geselecteerd, kwamen er twee van Gymnasium Beekvliet: Geert Schulpen (5C) en Ruben Vissers (6D). Tijdens de week hebben de leerlingen veel (universitaire) scheikundige kennis vergaard, die uiteindelijk zowel theoretisch als praktisch is getoetst. Buiten het scheikundige programma was er ook een uitgebreid vrijetijdsprogramma georganiseerd: het was een zeer goed verzorgde week.

Bij de prijsuitreiking op woensdag 10 juni bleek dat Geert derde van Nederland is geworden; bovendien is hij de beste 5-vwo’er van Nederland! Hij is daarmee geselecteerd voor het Nederlands team voor de 47e Internationale Chemieolympiade, die dit jaar van 20 t/m 29 juli plaatsvindt in Bakoe, Azerbeidzjan. Een uitmuntende prestatie! Ook de prestatie van Ruben was niet gering: hij werd gedeeld elfde! Beekvliet is enorm trots op beide heren! 


Geerts wetenschappelijke ontdekkingsreis over de wereld krijgt nu dus een prachtig vervolg: twee jaar geleden bij de junior-scienceolympiade (IJSO, tot 15 jaar) werd hij namelijk ook al tweede van Nederland; toen leverde hem dat deelname aan de internationale olympiade in India op. Wij wensen hem bij voorbaat al alle succes in Azerbeidzjan!Terug