Geert Schulpen (3c) tweede en Max Michiels (3c) achtste bij nationale IJSO-finale!
Bericht geplaatst op: 22-6-2013

De beste 24 leerlingen van Nederland (van de ruim 1700 die in het hele land aan de voorronde hadden deelgenomen) kwamen naar de Hogeschool Arnhem & Nijmegen voor de finaledag, waarop een theorie- en een practicumtoets zouden worden gemaakt.

Bij de prijsuitreiking aan het einde van de dag, onder toeziend oog van hun ouders en enkele van hun docenten, bleek dat beide heren uitmuntend hadden gepresteerd: Max behaalde de 8e plaats en Geert mag zich zelfs de op één na beste IJSO-deelnemer van heel Nederland noemen: hij werd tweede! Daarmee heeft Geert zich bovendien geplaatst voor de internationale IJSO, die in december a.s. in Pune, India zal worden gehouden. Een geweldige prestatie, op Beekvliet nog nooit eerder vertoond!

Overladen met een groot prijzenpakket en een medaille (Max: brons, Geert: goud) gingen beide olympisten weer naar huis; Geert gekleed in de oranje polo die de zes India-gangers alvast van de organisatie hadden gekregen om Nederland straks te vertegenwoordigen.

Geert Schulpen

Beekvliet is extreem trots op deze topprestaties van Max en Geert en we wensen Geert nu alvast heel veel plezier en succes bij de internationale
IJSO in India! Hij gaat Nederland ongetwijfeld op waardige wijze vertegenwoordigen!