Presentatieavond Europese Eetculturen klas 2
Bericht geplaatst op: 8-11-2015

Vrijdagavond 6 november was het weer tijd voor een jaarlijkse, smaakvolle traditie: de tweedeklassers presenteerden de resultaten van hun onderzoek in het kader van 'Europese Eetculturen' met allerlei lekkers. Europese Eetculturen is een vakoverstijgend project waarin biologie, beeldende vorming en Engels worden gecombineerd. De leerlingen vertegenwoordigden in groepjes een Europees land en onderzochten van dat land enkele typische gerechten op onder andere voedingswaarden. Met hun prachtig versierde kraam en de geur van de gerechten probeerden de tweedeklassers de belangstelling van de bezoekers te trekken en stemmen te vergaren! Aan de presentatieavond was immers een wedstrijd verbonden: welk groepje presenteerde het project het beste?

De avond was zoals altijd weer drukbezocht. Ouders, broers, zussen, opa's en oma's schuifelden langs de kramen in de aula en in de studiezaal om de gerechten te proeven en de leerlingen te onderwerpen aan kritische vragen. Er was voor elk wat wils: Spaanse paëlla, Hollandse pannenkoeken, Engelse shepherd's pie, Griekse gyros met tzatziki, Belgische wafels, Franse baguettes belegd met fromage... Heel Europa kwam aan de smaakpapillen voorbij! En daarna moest er natuurlijk gestemd worden op de beste presentatie.

Het werd een bijzondere uitslag: de jury kon zich namelijk niet herinneren dat er ooit twee groepen jongens in de top-3 terecht waren gekomen! Sterker nog, er had nog nooit een groep met alleen maar heren gewonnen!
Het winnende land van de avond was Turkije, gepresenteerd door Job, Kane, Matthias, Yaniek en Jan-Paul uit 2G (foto)! Annabel, Senna, Renske, Rosemarie en Puck uit 2A werden 2e met hun presentatie over Griekenland. En Griekenland viel nogmaals in de prijzen, door de derde plaats voor Boudijn, Tobias, Wiebe en Guus uit 2G.

We feliciteren hen allemaal van harte!

Foto's van de avond staan in ons fotoalbum.