U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Eerste lichting Honours geslaagd
Bericht geplaatst op: 22-3-2016


Vrijdag 18 maart namen zes leerlingen van Gymnasium Beekvliet deel aan het landelijk examen van het ‘Honours Programma van de Gymnasia’. Alle zes deelnemers slaagden en rondden daarmee een uitdagend driejarig traject succesvol af. Voor de leerlingen en de school was dit een spannend moment, omdat deze leerlingen de eerste lichting vormen die het hele traject hebben doorlopen. 
Het Honours Programma is een landelijk initiatief van de zelfstandige gymnasia. Het biedt bovenbouwleerlingen die het reguliere programma gemakkelijk afgaat de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op een gebied van hun interesse. Deelnemers mogen hiervoor lessen missen. 
Tijdens de drie jaar bovenbouw ontwikkelt een ‘Honours-leerling’ zich op competenties als samenwerken, onderzoeken, reflecteren, creëren en communiceren. Op basis van een portfolio en gesprek wordt deze ontwikkeling na drie jaar beoordeeld door externe examinatoren. 
De projecten van de zes examenleerlingen waren erg gevarieerd. Zo liep Eliane stage bij een evenementenbureau, bouwde Leon een designstoel en richtte Joyce een boekenclub op. De leerlingen kunnen met trots terugkijken op hun mooie producten en de zelfstandigheid die zij hierin hebben laten zien. 


De geslaagde leerlingen van Beekvliet: v.l.n.r. (boven) Leon Kamp, Merel Laarhoven, Eliane de Méris, Emma du Chatinier, (onder) Pascalle Magdelijns, Joyce van der Heijden.


Terug