U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Olympiadenieuws
Bericht geplaatst op: 23-4-2016


Anouk Maurix (6D) heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de sterrenkundeolympiade. De voorronde bestaat uit opdrachten die je zelfstandig moet maken en insturen; de finale is van 1 tot 3 juni aan de Universiteit Leiden. Dat komt mooi uit, want daar gaat Anouk komend jaar ook sterrenkunde en wiskunde studeren; kan ze haar nieuwe omgeving alvast mooi verkennen!


Geert Schulpen (6C) heeft zich – net als vorig jaar – geplaatst voor de nationale finale van de scheikundeolympiade. Na ronde twee staat hij gedeeld eerste van Nederland. Hij krijgt in de finaleronde gezelschap van Björn Johannesson (5C), die zich als beste vijfdeklasser van Nederland ook geplaatst heeft bij de beste twintig van Nederland. De finaleweek vindt half juni plaats aan de RU Nijmegen. Daarnaast is Geert doorgedrongen tot de nationale finale van de aardrijkskundeolympiade. Deze zal worden gehouden op 1, 2 en 3 juni in Tilburg. Mocht Geert daar ook hoge ogen gooien, dan volgt een internationale wedstrijd wat verder weg, namelijk in Beijing.

Bovendien hebben Jeroen van Riel (5B), Björn en Geert woensdag deelgenomen aan de tweede ronde (beste 80 van Nederland) van de natuurkundeolympiade, in Utrecht. Geert heeft zich als 10e van Nederland geplaatst voor de finale, maar zal daar niet aan deelnemen, omdat hij ervoor kiest de scheikundeolympiadefinale te doen, die tegelijkertijd plaatsvindt.


Terug