Erasmus+ in Schotland
Bericht geplaatst op: 23-1-2017

Samen met drie partnerscholen uit het Duitse Schwanewede, het Zweedse Huskvarna en het Schotse Edinburgh neemt Beekvliet in schooljaren 2015-2016 en 2016-2017 deel aan het Erasmus + Programme van de Europese Unie (voorheen Comenius Project). Het project met de naam "The Employment Guarantee: A European Challenge" bestaat uit vier bijeenkomsten in twee schooljaren, elk gehouden op één van de partnerscholen. De laatste editie is inmiddels in volle gang! Vrijdag 20 januari zijn tien leerlingen afgereisd naar het Schotse Edinburgh.

Het doel van het project, dat gefinancierd wordt vanuit de Europese Unie, is om middelbare scholieren uit Europa te laten ontdekken wat de mogelijkheden zijn om later een vervolgopleiding of werkplek over de grens te vinden. Daartoe bezoeken ze tijdens het project bedrijven en universiteiten in elk van de vier deelnemende landen. Bij elk van de bezochte instellingen staat de vraag centraal wat de instellingen van buitenlandse studenten of werknemers aan capaciteiten en vaardigheden precies verwachten, wat men allemaal moet doen en regelen voordat men in het buitenland een aanstelling kan krijgen en wat de (loopbaan)mogelijkheden zijn.