Module diergeneeskunde
Bericht geplaatst op: 17-2-2017

Een aantal derdeklassers volgde de afgelopen weken de verbredingsmodule diergeneeskunde. Dierenarts Simon van de Berg van dierenarts@home schotelde de leerlingen als laatste les interessante casus voor: als voorbereiding op hun excursie van donderdag 23 februari naar de Faculteit Diergeneeskunde en het Proefdierlab in Utrecht besteedde hij veel aandacht aan ethiek met betrekking tot dierenwelzijn, en dan met name op het gebied van proefdieren. De leerlingen werden daarbij behoorlijk uitgedaagd met pittige vraagstukken. Daarnaast was er ook tijd voor wat praktijkonderwijs: de leerlingen konden aan de slag met allerlei hechttechnieken! Omgaan met de naald en draad uit het hechtsetje bleek voor sommige deelnemers nog een hele uitdaging!