U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

ISLI
Bericht geplaatst op: 10-3-2017


Van zondag 19 februari tot en met vrijdag 24 februari hebben zes leerlingen uit klas 4, Rens Boot (4B), Yann van Eijk (4B), Fleur de Haas (4B), Roos Coolen (4D), Jesper Kapteijns (4D) en Max Uijlenhoet (4D), deelgenomen aan een meerdaagse conferentie op het International Student Leadership Institute (ISLI) in Oberwesel, Duitsland. Babs Konijnenberg (5B) nam voor de tweede keer deel: vorig jaar werd zij gekozen als regent, wat betekent dat zij de eervolle functie had te helpen bij de organisatie van de conferentie. 

De jaarlijkse conferentie op het ISLI heeft als doel jonge leiders op te leiden en te inspireren. Omdat het van oorsprong een Amerikaans initiatief is, bestaat de helft van de 180 deelnemers uit Europeanen en de andere helft uit Amerikanen. Deze laatste groep woont echter wel in Europa en gaat naar internationale scholen omdat hun ouders werken op Amerikaanse legerbases verspreid over Europa. Gedurende de week in Oberwesel leren de leerlingen over verschillende aspecten van leiderschap zoals onderhandelen, het nut van belonen, het zoeken van consensus, etc. Het was de derde keer dat Beekvliet leerlingen afvaardigde naar het ISLI. Jesper Kapteijns en Babs Konijnenberg vertellen samen over hun ervaringen:

"De ISLI gaat hoofdzakelijk over leiderschap. Iedere dag kregen we enkele presentaties over een aspect van leiderschap, die we op een creatieve manier moesten verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een liedje, een poster of een rap battle. Als deelnemers werden we onderverdeeld in zogeheten ‘colour groups’; in die internationale groepen moesten we de opdrachten doen. 

Naast de opdrachten stonden er elke dag meerdere diverse activiteiten op het programma en was er ook vrije tijd om te doen wat je wil. De muziekruimte, waar deelnemers konden zingen of een instrument bespelen, was altijd druk bezocht. Op de laatste avond was er een disco ter afsluiting van de week.

Naast de leiderschapsvaardigheden die we deze week hebben geleerd, hebben we ook nieuwe vrienden uit allerlei landen gemaakt en hebben we veel geleerd over hun cultuur. De ISLI heeft ons allemaal uit onze comfortzone gehaald, en het was een ervaring die veel indruk op ons heeft gemaakt en die ons een leven lang zal bijblijven." 
Aan het einde van de week werden in totaal 14 leerlingen van de Amerikaanse en van de Europese deelnemers gekozen om volgend jaar als regent te helpen bij de organisatie. Na Babs viel Jesper dit jaar de eer te beurt om volgend jaar namens Nederland als regent

terug te keren. Trots als we waren op Jesper toen we hoorden dat hij het stokje van Babs mocht overnemen, werden we nog trotser toen we hoorden dat Babs haar functie als regent zo goed had gedaan, dat ze volgend jaar als senior regent mag optreden! We feliciteren Babs en Jesper met deze enorme eer!

Terug