U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Verbreders klas 3 in Den Haag
Bericht geplaatst op: 3-11-2013


Maandag 28 oktober ging een aantal derdeklassers in het kader van hun verbreding naar De Haagse Tribune. Lees hier hun verslag.

 

"De excursie naar Den Haag was niet alleen leuk, maar ook bijzonder leerzaam.

We hebben genoten van de stad, waar we leerden over ministers, de rol van de koning in ons land, de verhoudingen tussen democratie en dictatuur. We kregen meerdere rondleidingen, door onder andere de Tweede Kamer, de Ridderzaal en over het Binnenhof.

Om eerlijk te zijn wist ik nadat ik me had aangemeld voor de excursie niet waar ik aan begonnen was. Maar ik ben enorm blij dat ik ben meegegaan.

Den Haag heeft me laten denken over de toekomst, heeft mij geïnspireerd. Misschien wil ik ook wel iets met politiek gaan doen? En mocht het toch anders uitpakken, dan heeft het me in ieder geval mooie ervaringen en een interesse in politiek gegeven!"

- Sophie van den Heuvel, 3C

"Om half negen vertrokken we met de bus naar Den Haag. In de bus was het heel gezellig en we hadden er allemaal zin in. Toen we daar aankwamen, gingen we naar ProDemos waar we een quiz hebben gedaan over de politiek, waar we veel van hebben geleerd en die we hebben gewonnen! In de pauze mochten we even de stad in en zijn we naar de McDonald`s geweest en daar hebben we natuurlijk lekker gegeten. Na de pauze gingen we naar de Tweede Kamer en de Ridderzaal. Het was een hele leuke dag!"

- Veerle Peters, 3C

"In het begin wist ik niet zo wat ik moest verwachten en dacht ik dat het misschien tegen zou vallen. Maar toen we eenmaal bezig waren, was het echt super leuk en interessant! We begonnen met een quiz en daar heb ik veel van geleerd. Er werd niet te veel verteld en het vertellen werd afgewisseld met stukken doen, waardoor het niet saai werd. Ook het democratieLAB was heek leuk, want je kon er namelijk allemaal proefjes en opdrachtjes doen, waaruit zou blijken wat jouw mening over politiek was. Het was een hele leuke en leerzame dag!"

- Sterre Kapteijns, 3CTerug