U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Excursie: Pixar, 25 Years of Animation en Da Vinci the Genius
Bericht geplaatst op: 11-11-2013


Hier volgt het verslag van twee van hen:

We zijn meteen aantal verbreders uit de tweede en derde klas naar Amsterdam en Rotterdam geweest. In Amsterdam gingen we kijken bij een expositie over Pixar en in Rotterdam bezochten we een tentoonstelling over Leonardo Da Vinci.

 

We gingen gezellig met de bus en iedereen was druk aan het kletsen. Dat maakte het erg leuk om zode dag te beginnen.

 

Als eerste kwamen we aan bij de Expo in Amsterdam, waar de expositie over Pixar zich bevond. De groep werd in tweeën gedeeld en we werden door twee gidsen rondgeleid. Op de expositie waren veel dingen te zien: storyboards, mallen, schetsen en collages. Alles wat maar te maken had met de Pixar films. De films waarover verteld werd waren Cars, Finding Nemo, Ratatouille, The Incredibles, Brave, A Bug’s Life en Monsters Inc. Het was erg leuk om te zien hoe deze films tot stand zijn gekomen. Dit was een geslaagd onderdeel van de excursie.

 

Toen zijn we met de bus verder gereden naar Rotterdam, waar de expositie van Leonardo DaVinci zich bevond. De expositie is te bezichtigen in het oude postkantoor van Rotterdam, een erg mooi gebouw waar een expositie als deze goed in past. De groep werd opgedeeld en we werden rondgeleid door drie gidsen. Deze gidsen waren gekleed in de klederdracht van de tijd van Leonardo. Dat was echt iets wat wij leuk vonden. De gids van onze groep vertelde op een enthousiaste manierover de interessante dingen die er te zien waren. De uitvindingen die er stonden en de schilderijen die we zagen waren erg boeiend. Het was zeker een hele leuke tentoonstelling om naartoe te zijn geweest.

 

Uit het hierboven geschreven verslag zie je dat we een superleuke dag achter de rug hebben. Als er weer een keertje zo’n excursie zou komen, zouden wij zeker weer meegaan!

 

SaraAttevelt en Hilde Kerkhoven, klas 3Terug