Project DOEN
Bericht geplaatst op: 26-11-2013

Op 15 en 22 november was het weer zover: twee groepen van Project DOEN (Denken Op Eigen Niveau), bestaande uit getalenteerde basisschoolleerlingen uit de regio, bezochten onze school in het kader van hun project Ruimte en Tijd.

"En waar denk je dan aan, als je aan de ruimte denkt?" was de eerste vraag van de (wellicht nietsvermoedende) docent. "Supernova's!" reageerde de eerste. "Zwarte gaten!" zei de tweede. Dat beloofde dus spannend te worden!

Het liep beide middagen uit op een festijn van vragen, boeiende redeneringen en creatieve ideeën over ruimte en tijd van deze veelbelovende leerlingen. Daarnaast werden er weer verschillende experimenten gedaan, door de leerlingen zelf en als demonstratie. En als (lees: de) klap op de vuurpijl kon natuurlijk niet uitblijven: er moest een raket gelanceerd worden!

Het waren al met al zeer bijzondere middagen, waarbij wij naar we hopen de leerlingen een beetje hebben kunnen verbazen. Dat zij ons verbaasd hebben, staat als een paal boven water!