Beekvliet volgens Elsevier bij de beste elf scholen van Nederland
Bericht geplaatst op: 17-1-2014

Volgens Elsevier behoort Beekvliet tot de beste scholen van Nederland. In hun dertiende editie van het vergelijkend scholenonderzoek eindigt de school bij de beste elf van Nederland met de minste zittenblijvers en beste examenresultaten.

Sinds 2001 vergelijkt Elsevier de "opbrengsten" van middelbare scholen, waarbij met name gemeten worden: het percentage leerlingen, dat zonder zittenblijven de derde klas haalt, het percentage, dat zonder doubleren het diploma haalt, het gemiddelde cijfer op het Centraal Examen en het puntenverschil tussen school- en centraal examen. Het onderzoek heeft betrekking op drie jaren (2010 t/m 2012) om te voorkomen dat uitschieters in een bepaald jaar te veel gewicht in de schaal leggen. Beekvliet scoorde in de afdeling VWO op alle fronten zodanig, dat het eindoordeel uit twee plussen bestaat, hetgeen slechts tien andere scholen in Nederland evenaarden!