Bijzondere maatschappelijke stage
Bericht geplaatst op: 31-1-2014

Om te onderzoeken wat een creatieve en initiatiefrijke bibliotheek kan betekenen voor de stad en al haar bewoners heeft de bibliotheek Den Bosch een groep jongeren gevraagd om mee te denken over hun ideale bibliotheek. De jongeren interviewden leeftijdsgenoten, maakten hiervan prachtige filmpjes en moesten vervolgens een leestafel te ontwerpen. Ze werden op weg geholpen met twee workshops waarin ze leerden hoe ze konden interviewen, hoe je daarvan een filmpje kunt maken en hoe je ontwerpt. Van onze school namen Koen Litjens, Merel van Benthem, Sterre Kapteijns en Veerle Peters deel aan deze stage. Woensdag 29 januari werden de resultaten feestelijk gepresenteerd en werd het winnende ontwerp bekend gemaakt. Twee leestafels eindigden op de eerste plaats en zullen ook echt gerealiseerd worden. En we zijn trots dat een ervan mede is ontworpen door een Beekvliet-leerling: Merel van Benthem ontwierp samen met Myrèse Allas van het Sint-Janslyceum de boomtafel.

Myrèse en Merel