U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Eureka!Day
Bericht geplaatst op: 2-6-2014


Op 20 mei j.l. heeft een team van Beekvliet deelgenomen aan de Eureka!Day, de  finaledag van de Eureka!Cup. De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd voor scholieren van de onderbouw van de middelbare school. Hierin worden door bedrijven of overheidsinstellingen realistische problemen voorgelegd aan de scholieren met de vraag om hier creatieve en functionele oplossingen voor te bedenken, rekening houdend met de vereiste randvoorwaarden. Een hele uitdaging!

Dit jaar bestond het team uit de derdeklassers Pieter Jacobs, Jop Kissels, Maarten Knip, Jeroen van Riel en Christine Wilson.

Zij hadden gekozen voor een opdracht van de Koninklijke Landmacht: probeer de (grote)  last, die soldaten in het veld mee moeten torsen, zo veel mogelijk te verlichten. Na een analyse van de vereisten van het ontwerp, uitvoerig brainstormen, wikken en wegen en een gesprek met vertegenwoordigers van de landmacht werd gekozen voor een karretje met eenvoudig verwisselbare onderstellen. De jury was uiteindelijk behoorlijk onder de indruk van de grondigheid, waarmee het geheel was aangepakt, maar de hoofdprijs werd helaas niet in de wacht gesleept. Maakt het uit? Niet echt. Het was op zich al echter een prachtige, leerzame en uitdagende ervaring!Terug