Björn Johannesson 3e van Nederland bij de IJSO!!
Bericht geplaatst op: 21-6-2014

Vrijdag 20 juni vond aan de Hogeschool Arnhem & Nijmegen in Nijmegen de nationale finale plaats van de International Junior Science Olympiad (IJSO), een wedstrijd in  biologie, natuur- en scheikunde voor leerlingen tot en met 15 jaar. Björn Johannesson uit klas 3C bond daar de strijd aan met 23 andere leerlingen, voornamelijk uit klas 3 (en een enkele jonge leerling uit klas 4), die de besten gebleken waren van circa 1800 deelnemers in de voorronde. Tijdens deze finaledag werden alle deelnemers onderworpen aan een theorie- en een practicumtoets waarin de drie vakken aan bod kwamen.

Bij de bloedstollende prijsuitreiking aan het einde van de dag, onder toeziend oog van zijn ouders en twee van zijn docenten, bleek dat Björn uitmuntend had gepresteerd: hij behaalde de 3e plaats! Daarmee heeft Björn zich bovendien geplaatst voor de internationale IJSO, die in december a.s. in Mendoza, Argentinië zal worden gehouden. Een geweldige prestatie! Extra bijzonder is dat Björn daarmee in de voetsporen treedt van Geert Schulpen (4C) die afgelopen jaar als eerste Beekvlieter ooit aan de internationale IJSO – toen in India – heeft mogen meedoen.

Beekvliet is extreem trots op deze topprestatie van Björn en we wensen hem nu alvast heel veel plezier en succes bij de internationale IJSO in Argentinië! Hij gaat Nederland ongetwijfeld op waardige wijze vertegenwoordigen!

Björn bij de prijsuitreiking

Het Nederlands team, dat zal afreizen naar Argentinië!