Sportdag Oud-Beekvlieters groot succes
Bericht geplaatst op: 2-10-2014

Als opwarmertje voor Beekvliets jubileumjaar 2015 – de school bestaat dan 200 jaar – werd op zaterdag 20 september jl. door Beekvliets reünistenvereniging Nunc Meminisse Iuvat (NMI) in samenwerking met de sectie Lichamelijke Opvoeding (LO) een sportdag georganiseerd voor alle oud-Beekvlieters.

Het was een heerlijk zonnige zaterdag: ideaal weer voor bijna 130 oud-leerlingen om, als vanouds, superfanatiek bezig te zijn met basketbal, volleybal en/of voetbal. Voor iedereen waren de sportzalen en –velden van Beekvliet natuurlijk bekend terrein (“Erg leuk om hier weer terug te zijn”), maar tegelijkertijd was het ook de eerste kennismaking met de recent verbouwde kleedlokalen en gymzalen en het vernieuwde basketbalveld. In de wandelgangen waren enkele jaloerse geluiden te horen: “Jammer dat het in onze tijd nog niet zo mooi was!” De sectie LO had een strak en zeer intensief schema in elkaar gezet: elk team had meer dan genoeg gelegenheid om te sporten. “Ik weet niet of we dat aankunnen, vier wedstrijden op rij,” hoorden we hier en daar verzuchten. “Jullie kwamen toch om te sporten?”, riposteerde LO-docent Peters Rit dan snedig. En zo geschiedde: in een bijzonder ontspannen sfeer werd het een zeer sportieve dag.

Vrijwel alle deelnemende oud-leerlingen haalden hun Beekvliet-diploma in de afgelopen tien jaar, maar er deed ook een team mee met oud-leerlingen die rond 1980 examen deden. Dat leeftijd geen beperking hoeft te betekenen, bewezen zij door al hun volleybalwedstrijden te winnen en met de hoofdprijs huiswaarts te keren.

De dag werd besloten met een barbecue, waar veel oude Beekvliet-verhalen boven tafel kwamen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er zeer gezellig ‘nabeschouwd’. Over één ding was iedereen het eens: deze dag was een uitstekende opmaat naar de reünie van 3 oktober 2015. Op naar het jubileumjaar 2015 dus!