Oproep mediatheek en decanaat: vrijwilligers gezocht!!
Bericht geplaatst op: 10-1-2015

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers: vrijwilligers die gedurende een langere periode de mediatheek komen versterken, en ouders en oud-leerlingen die eenmalig een bijdrage willen leveren aan de beroepenavond van 24 maart, die het decanaat organiseert voor de bovenbouwleerlingen, en/of aan een databank voor werkstages in het kader van de studiekeuze. Hieronder vindt u over beide onderwerpen meer informatie.

Mediatheek

Met ingang van 6 januari 2015 gaat onze mediathecaris, Marion Verhees, een klein gedeelte van haar werkzaamheden hervatten. Vanwege een nierziekte is zij al geruime tijd thuis; ze hoopt de komende tijd echter weer een enkele uren in de week een bijdrage te kunnen leveren in de mediatheek. De openingstijden van de mediatheek blijven echter beperkt tot maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00u tot 13.30u.

Om de openingstijden van de mediatheek te kunnen verruimen zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers die we zoeken, vinden het leuk om met leerlingen te werken, zijn collegiaal, stressbestendig en flexibel. Als vergoeding hanteert Beekvliet een vrijwilligersvergoeding. Reageren kan via secretariaat@gymnasiumbeekvliet.nl. Wend u zich voor meer informatie tot onze rector, mevrouw C. Faassen, tel: 073-5512213.

Beroepenavond

De keuze van leerlingen voor een vervolgopleiding is een lastige keuze. Dit blijkt wel uit het grote aantal studenten dat binnen een jaar van opleiding verandert. Om dit tegen te gaan is vorig jaar de studiekeuzecheck ingevoerd waarbij vaak motivatie van de leerlingen een belangrijke plaats inneemt. Het is daarom van groot belang dat we onze leerlingen kansen bieden om meer inzicht te krijgen in mogelijke vervolgopleidingen en beroepen.

Een van de activiteiten die we in dit kader organiseren is de beroepenavond, bedoeld om de leerlingen meer zicht te geven op de inhoud van een beroep en de weg ernaar toe. Het decanaat organiseert deze avond eenmaal per twee jaar in samenwerking met de ouderraad. Dit schooljaar staat de avond gepland op dinsdag 24 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur. De leerlingen kunnen deze avond kennismaken met twee beroepen, die door ouders en/of oud-leerlingen gedurende een half uur worden gepresenteerd.

Op dit moment is het decanaat druk bezig met het voorbereiden van deze avond. Heeft u een beroep dat voor onze leerlingen interessant kan zijn, bent u bereid hen meer over uw vakgebied te vertellen, en bent u beschikbaar op dinsdag 24 maart, dan vragen wij u zich te melden bij het decanaat via deze link; graag zien wij uw aanmelding voor 26 januari a.s. tegemoet. Na de aanmeldingen maakt het decanaat een selectie van de aangeboden beroepen en nemen we met u contact op.

Daarnaast wil het decanaat ook graag onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor de leerlingen van klas 5 en 6 om eens op een intensievere manier met een beroep kennis te maken door één of twee dagen met een beroepsbeoefenaar “mee te lopen” middels een soort van werkstage. Een dergelijke ervaring kan tot een betere keuze van een vervolgopleiding leiden. Het decanaat zou graag over een databank beschikken om leerlingen gericht te kunnen verwijzen. Indien u hieraan een bijdrage zou willen leveren, dan kunt u reageren via dit contactformulier.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die sturen naar decaan@gymnasiumbeekvliet.nl.