Econasium: excursie naar poppodium 013 in Tilburg
Bericht geplaatst op: 24-3-2015

Dinsdag 24 maart gingen de vierdeklassers die deelnemen aan het Econasium op excursie naar Poppodium 013 te Tilburg. Poppodium 013 is een centrum in Tilburg waar veel live concerten en dance-avonden worden georganiseerd, maar waar ook beginnende artiesten terecht kunnen in oefenruimtes en een opnamestudio.

De leerlingen werden door de coördinator boxoffice 013 rondgeleid, waarbij deze inging op diverse zaken rondom de bedrijfsvoering. Na de rondleiding gingen de leerlingen in groepen ook zelf aan de slag met een opdracht rond een tot 2 keer toe uitgestelde show van Morrissey, een groot artiest uit de jaren '80. De leerlingen werden daarvoor opgedeeld in groepen die elk een van de vier afdelingen van 013 vertegenwoordigden: productie, marketing, horeca en programmering. De groepen moesten proberen te achterhalen wat hun afdeling zou moeten doen op het moment dat een artiest een eerste en daarna een tweede keer afzegt. Op deze wijze kwamen de leerlingen erachter wat voor werk op de verschillende afdelingen van 013 wordt verricht en op welke wijze de afdelingen met elkaar te maken hebben.

Voor de leerlingen was het een zeer leuke manier om in aanraking te komen met de verschillende onderdelen van het vak economie. Een leerling dacht van te voren dat alleen de afdeling marketing betrekking zou hebben op het vak, maar zag na deze case in dat ook afdelingen horeca en productie met vele economische aspecten te maken hebben. De leerlingen kijken terug op een zeer geslaagde excursie.