Lucas Peters zesde bij finale natuurkunde-olympiade
Bericht geplaatst op: 22-6-2013

Een week lang hebben de twintig beste natuurkundeleerlingen van Nederland (van oorspronkelijk bijna 3500 deelnemers!) zich aan de RU Groningen verdiept in universitaire natuurkunde en uiteindelijk practicum- en theorietoetsen gemaakt. Bij de prijsuitreiking op woensdag 12 juni bleek Lucas zesde geworden, een uitmuntende prestatie! Lichte teleurstelling zal Lucas desondanks ook wel hebben gevoeld, want de beste vijf leerlingen mogen in juli naar de internationale olympiade in Denemarken. Daarvoor is Lucas dus (helaas) eerste reserve.

We feliciteren Lucas met deze zeer hoogstaande prestatie! Vermoedelijk wordt zijn eerste jaar natuur- en wiskunde komend jaar aan de universiteit nu een eitje, de voorbereiding heeft hij in elk geval al gehad.

Lucas' eigen ervaringen zijn hier te lezen.