U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Team Beekvliet tweede bij wiskundetoernooi
Bericht geplaatst op: 8-10-2015


Al 24 jaar organiseert de Radboud Universiteit in Nijmegen in september het prestigieuze Wiskundetoernooi, waarnaar zo'n 100 middelbare scholen uit het hele land hun knapste wiskundekoppen afvaardigen om deel te nemen aan een teamwedstrijd. Ook Beekvliet is elk jaar van de partij. Terwijl het team van vorig jaar al een fraaie zesde plaats wist te behalen, slaagde het Beekvlietteam van dit jaar erin een ongekende tweede plaats in de wacht te slepen!

Jeroen van Riel (klas 5), Björn Johannesson (klas 5), Anouk Maurix (klas 6), Geert Schulpen (klas 6) en Max Michiels (klas 6) stonden na de eerste ronde in de ochtend met 310 punten al op een gedeelde tweede plek, te midden van een zestal teams die elkaar nauwelijks iets toegaven, maar op ruime achterstand van het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam dat op dat moment al 420 punten gescoord had. In het eerste deel - de Estafette- was het de bedoeling om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk antwoorden te vinden op 20 pittige wiskundeopgaven. In de middag volgde er dan een tweede deel waarvoor elk jaar een thema gekozen werd. Dit jaar was het thema Winkunde- geluk of strategie? waarbij allerlei opdrachten en vragen over diverse spelsituaties beantwoord moesten worden. Het team van Beekvliet wist de grote achterstand bijna helemaal weg te werken en eindigde op een prachtige tweede plaats in de overall rangschikking. Wat we nooit zullen weten, is of Beekvliet niet eerste geweest was als de jury niet een vraag ongeldig verklaard had vanwege een fout in het antwoordblad. De jury besloot alle teams de volle punten te geven bij deze vraag. 
Voor de prijs maakt dat overigens niets uit, want zowel het team van Wolfert Tweetalig als het Beekvlietteam gaat van 6 tot 9 november op stedentrip naar het prachtige Dublin! Van harte!


Terug