Visitatie onderwijsinspectie
Bericht geplaatst op: 8-1-2016

Het is de taak van de onderwijsinspectie om de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs te bewaken en te bevorderen. De inspectie onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs, en in het bijzonder de bijdrage die de scholen en instellingen daaraan leveren. Dat doet ze onder andere met het visiteren van onderwijsinstellingen. Met de resultaten van deze onderzoeken laat de inspectie zien wat er goed gaat, maar brengt ze ook verbeterpunten onder de aandacht.

In de eerste week na de kerstvakantie was het de beurt aan Gymnasium Beekvliet om de inspectie te ontvangen. Donderdag 7 en vrijdag 8 januari kwamen twee inspecteurs een kijkje nemen op onze school. Ze volgden beiden wat lessen in zowel de onder- als bovenbouw en spraken daarnaast met enkele mentoren, vakdocenten en leerlingen, met de zorgcoördinator, de MR en de schoolleiding. In het afsluitende gesprek was de inspectie positief in haar voorlopige oordeel. De inspectie was lovend over zowel de kwaliteit van het onderwijs als de betrokkenheid van onze medewerkers en onze leerlingen bij de school, en was zeer tevreden over de vakkennis van de docenten en de actieve houding van de leerlingen in de lessen. Met dit voorlopige oordeel zijn we natuurlijk erg content. Over circa twee maanden ontvangen we het definitieve inspectierapport.