U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Thema-avond over voorbereiding studiekeuze en informatieavond reizen
Bericht geplaatst op: 7-2-2016


Voor het vierde jaar op rij organiseren het decanaat en de ouderraad van Beekvliet een thema-avond over het studiekeuzeproces. Deze avond is speciaal voor de ouders van de leerlingen van klas 4 en 5 en werd afgelopen jaren erg positief ontvangen. Omdat veel ouders afgelopen jaren bovendien aangaven de gegeven informatie erg zinvol voor hun kinderen te vinden, nodigen we de leerlingen van klas 5 ook van harte uit de avond bij te wonen. De avond vindt plaats op dinsdag 23 februari, vanaf 19.30 uur in de aula van Beekvliet. 


Tijdens deze avond zal Hermien Miltenburg, oudervoorlichter van Wageningen University, samen met enkele studenten stilstaan bij alle lastige zaken die komen kijken bij het studiekeuzeproces, zowel voor de leerling als voor de ouder die de leerling bij zijn of haar keuze wil ondersteunen. Hoe pak je dat het beste aan? Met welke zaken moet je allemaal rekening houden als je gaat studeren? Welke factoren zijn het belangrijkst bij het komen tot een goede studiekeuze? En hoe gaat dat dan als je eenmaal studeert, ook financieel? De studenten vertellen veel over hun eigen ervaringen en geven tips. De avond is zeer interactief: er wordt uitgebreid ingegaan op alle vragen uit de zaal. 


Een belangrijke reden om deze avond te organiseren is dat uit onderzoek blijkt dat leerlingen (vaak achteraf) aangeven veel te hebben (gehad) aan de ondersteuning door hun ouders tijdens de studiekeuze en in het eerste jaar op universiteit of hogeschool. Maar als ouder is het vaak lastig om te bedenken hoe je je kind het beste daarbij kunt ondersteunen. Deze avond beoogt ervaringen en tips te geven, waarmee zowel leerling als ouder aan de gang kunnen. Een mooi opstapje om in maart en april (weer) open dagen te gaan bezoeken!


P.S. Voor de leerlingen van klas 5 die in maart op reis gaan naar Berlijn, Londen of Krakau en hun ouders zal op dezelfde avond, van 19.00 uur tot 19.30 uur, een korte informatiebijeenkomst over deze reis worden gehouden door de begeleiders van de desbetreffende reis zijn. Daarvoor ontvangt u van de begeleiders van deze reizen separaat nog een uitnodiging. Wij plannen deze bijeenkomsten bewust op dezelfde avond, zodat u niet meerdere weken op rij naar school hoeft te komen; dat leek ons wel zo prettig.
Terug