Beekvliet wint de Cambridge Cricket Cup 2016!
Bericht geplaatst op: 2-3-2016

Op uitnodiging van cricketvereniging MOP uit Vught hebben we vrijdag 19 februari met vier teams deelgenomen aan de Cambridge Cup. Voorafgaand aan dit toernooi hebben de leerlingen op 3 vrijdagmiddagen een training gehad van professionele crickettrainers. De in Nederland relatief onbekende sport bleek na een goede uitleg over de spelregels en techniek een heel leuk en uitdagend spel te zijn.

Het toernooi werd gespeeld in de Martinihal in Vught. Het Maurickcollege had twee teams op de been gebracht, waardoor het een ‘battle’ werd tussen Beekvliet en Maurick. Er werd zeer enthousiast en sportief gespeeld. Nayla Groenendijk speelt zelf cricket en heeft met haar ervaring veel andere leerlingen op sleeptouw genomen.

De teams werden aan het begin van de dag ingedeeld bij een land en na de poule wedstrijden was de finale bekend. Deze bleek te gaan tussen Engeland en Australië, beide teams van Beekvliet. In het cricket is dit een zeer beladen wedstrijd met een enorme historie en wordt de ‘The Ashes’ genoemd. Er was iemand van de cricketbond aanwezig om de prestaties van de leerlingen te aanschouwen. Deze man had boeiende anekdotes over de historie van cricket en de wedstrijden tussen Engeland en Australië.

Australië won de finale en de mooie trofee staat inmiddels in de prijzenkast van Gymnasium Beekvliet.

Via deze link kunt u de foto’s van deze dag bekijken.