Gastles In2Africa
Bericht geplaatst op: 21-12-2016

Vrijdag 16 december kwamen Jesse en Vincent Oberdorf van Stichting In2Africa bij aardrijkskunde aan alle tweede klassen een gastles verzorgen. Het onderwerp was de beeldvorming van Afrika, in het bijzonder Kenia. De gastdocenten confronteerden de leerlingen met prikkelende vragen: hoe vorm je eigenlijk een beeld over plekken die je nauwelijks écht kent? En waar komen jouw beelden over Afrika en Kenia vandaan? De leerlingen kwamen tot de ontdekking dat het voor hen veel gemakkelijker was om dingen te bedenken over Frankrijk dan over Kenia. Daarnaast gingen leerlingen zich in groepjes verdiepen in een bepaald onderwerp: zo waren er leerlingen die zich richtten op de cultuur van Kenia terwijl anderen op zoek gingen naar informatie over migratie in Kenia. Vervolgens bespraken de leerlingen hun bevindingen in de klas.

Het onderwerp van deze gastles sloot aan bij het hoofdstuk over Oost-Afrika waar de leerlingen de afgelopen weken bij aardrijkskunde aan hebben gewerkt. Jesse en Vincent brachten hun kennis met veel enthousiasme over, spraken over hun reizen door Afrika en hebben interessante discussies gevoerd met de leerlingen. Na afloop gaven zij aan dat ze graag terug willen komen op Beekvliet.