Scholierenverkiezingen
Bericht geplaatst op: 24-2-2017

Van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat voor de 24e keer de landelijke Scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hadden.

Gymnasium Beekvliet zal met alle leerlingen uit de bovenbouw aan de scholierenverkiezingen deelnemen. In de week voor de voorjaarsvakantie hebben de leerlingen zich met hun mentor alvast georiënteerd op de standpunten van de verschillende partijen door middel van een stemwijzer. Daarbij zal Alexander Pechtold (D66) met de leerlingen die al stemgerechtigd zijn in gesprek gaan via een Skype-meeting.

De stemming vindt naar verwachting plaats op de ochtenden van 8, 9 en 10 maart. De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet waarmee een stem kan worden uitgebracht. Een stembureau, bestaande uit drie leden van de leerlingenraad en een docent, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen.

De uitslag van Gymnasium Beekvliet en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 14 maart omstreeks 17.00 uur worden bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Den Haag. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl.