Honoursleerlingen geslaagd!
Bericht geplaatst op: 29-3-2017

Maandag 27 maart namen drie leerlingen van Gymnasium Beekvliet deel aan het landelijk examen van het ‘Honours Programma van de Gymnasia’. Janneke van Hulten, Casper Mornout en Jeroen van Riel slaagden alle drie en rondden daarmee een uitdagend driejarig traject succesvol af.

Het Honours Programma is een landelijk initiatief van de zelfstandige gymnasia. Het biedt bovenbouwleerlingen die het reguliere programma gemakkelijk afgaat de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op een gebied van hun interesse. Deelnemers mogen hiervoor lessen missen.
Tijdens de drie jaar bovenbouw ontwikkelt een ‘Honours-leerling’ zich op competenties als samenwerken, onderzoeken, reflecteren, creëren en communiceren. Op basis van een portfolio en gesprek wordt deze ontwikkeling na drie jaar beoordeeld door externe examinatoren.

Janneke, Casper en Jeroen met hun certificaat

De projecten van de examenleerlingen waren erg gevarieerd. Casper deed onderzoek naar de pretparkbeleving van gehandicapte kinderen en schreef een boek. Jeroen heeft zich verder ontwikkeld in programmeren en richtte  een eigen bedrijf op voor licht- en geluidsinstallaties op evenementen. Janneke maakte onder andere een promotiefilm, een reis naar Japan en deed onderzoek naar suikervrij eten.

De leerlingen kunnen met trots terugkijken op hun mooie ontwikkeling en de zelfstandigheid die zij hierin hebben laten zien. We feliciteren hen van harte!