UITSLAG FIETSZICHTBAARHEIDSACTIE
Bericht geplaatst op: 3-1-2020

Op dinsdag 3 december kwamen de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland de fietsen van onze leerlingen en medewerkers controleren op zichtbaarheid. Waren alle fietsen voorzien van werkende voor- en achterlichtjes en reflectoren?

In totaal zijn 639 fietsen gecontroleerd. Daarvan waren er 537 op orde, 84% dus. Dit is iets minder dan vorig jaar, toen was 86% in orde. De brugklassers scoorden het beste: 91,6% van hun fietsen werd goed gekeurd. Daarna volgden de leerlingen uit klas 5 met 85,1%. De resultaten van de fietsen bij de medewerkers waren niet best; van de 11 fietsen waren er 4 niet op orde. Zij hebben dus nog werk aan de winkel!

De fietsen die werden goedgekeurd kregen van de vrijwilligers een gekleurde tie-wrap om het stuur. We roepen de eigenaren van de afgekeurde of niet-gecontroleerde fietsen op om nog eens kritisch naar de zichtbaarheid van hun fiets te kijken.