Geert wint BRONS in India!
Bericht geplaatst op: 13-12-2013

Van 3 t/m 12 december vond de 10e International Junior Science Olympiad (IJSO) plaats in Pune, India. De IJSO is een individuele kenniswedstrijd, gecombineerd met een teampracticum, voor jongeren van 14 en 15 jaar op het gebied van biologie, natuurkunde en scheikunde.

Geert Schulpen uit klas 4 won een bronzen medaille! Het Nederlandse team behaalde in totaal maar liefst vijf keer brons. De olympiade werd uiteindelijk gewonnen door Ching Wei Hwang uit Taiwan. Aan de olympiade deden 226 leerlingen mee uit 42 landen. Nederland neemt jaarlijks deel met zes leerlingen, verdeeld over twee teams.

Naast het wedstrijdaspect kregen de deelnemers een uitgebreid sportief en cultureel programma voorgeschoteld. Zo bezochten de leerlingen het Aga Khan Paleis, het zoölogisch park Katraj, Fort Jadhavgadh en de Giant Meterwave Radio Telescope (GMRT), een van 's werelds grootste radiotelescopen bestaande uit 30 gigantische schotels met een diameter van 45 meter. Bovendien was er volop gelegenheid om contacten te leggen en vrienden te maken onder internationale leeftijdsgenoten.

We zijn natuurlijk hartstikke trots op Geert en we feliciteren hem en het Nederlands Team met deze bijzondere prestatie!

Foto van het Nederlandse team:
v.l.n.r. : Pepijn de Maat (Christelijk Gymnasium Utrecht), Lukas Dijkstra (Lorentz Casimir Lyceum ), Ethan van Woerkom (Gemeentelijk Gymnasium Hilversum), Geert Schulpen, Titus Schuurmans (Bataafs Lyceum Hengelo) en Marien Raat (Erasmiaans Gymnasium Rotterdam)