Verbreders op excursie: gezichtsbedrog
Bericht geplaatst op: 17-12-2013

Op dinsdag 17 december vond weer een zeer geslaagde excursie plaats in het kader van de verbreding. Een groepje verbreders uit klas 2 en 3 kreeg op school een inlieding over trompe l'oeil (gezichtsbedrog). Deze les werd gegeven door Jory Kerssens, die in de voorgaande schooljaren al vaker modules kunst heeft verzorgd voor de verbreding. Daarna vertrok de groep naar het Noordbrabants Museum, waar de leerlingen een bezoek brachten aan de tijdelijke tentoonstelling Schijn Bedriegt. Een museumdocente leidde de leerlingen rond en aansluitend werkten de verbreders in het Spetterlab ook nog aan een praktische opdracht.

De leerlingen werden af en toe echt op het verkeerde been gezet. Bekijk de foto hieronder maar eens: welke leerling is in het echt de grootste van de twee? Meer foto's vind je in het fotoalbum.

Zelf een kijkje nemen in het museum? De tentoonstelling Schijn Bedriegt loopt tot en met 26 januari 2014.