Mediatheek

Beekvliet beschikt over een moderne mediatheek ten behoeve van alle leerlingen en docenten. De mediathecaris mevr. Thieme en de medewerkers mevr. Gerrits en mevr. Docter beheren samen de mediatheek. Voor taken, werkstukken en projecten kun je bij hen op vaste uitleentijden (zie onder) terecht voor materialen en voor vragen over en problemen bij het zoeken naar informatie.

De collectie van de mediatheek bestaat uit Nederlandse, Franse, Engelse en Duitse romans en informatieve boeken gerangschikt op vakgebied. Uitleen is alleen mogelijk op vertoon van je eigen leerlingenpas. Heb je nog een boete openstaan, dan kun je niet lenen totdat je de boete hebt voldaan. Ook is er een kleine collectie dvd’s, bestaande uit voornamelijk boekverfilmingen. Je kunt in de mediatheek terecht voor hulp bij projecten en opdrachten, en diverse materialen zoals het 'Lexicon van literaire werken' gebruiken. Inzage (geen uitleen!) daarvan geschiedt alleen op vertoon van je schoolpas en vindt uitsluitend plaats aan de tafel in de mediatheek. Je mag dit materiaal dus niet meenemen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om verschillende tijdschriften te lezen aan de leestafel. Denk aan HP De Tijd, Quest, en Geschiedenis en nog vele anderen. In de mediatheek bevindt zich tevens een uitgebreide informatheek ten dienste van de leerlingen die zich op de hoogte willen stellen van studie- en beroepsmogelijkheden na de middelbare schoolperiode.

Bibliotheek op school
Onze mediatheek maakt gebruik van Aura Library. Leerlingen kunnen gebruik maken van de schoolpas voor het lenen, reserveren en verlengen van boeken en DvD’s. Dat kan via de website gymnasiumbeekvliet.auralibrary.nl. Je kunt je daar aanmelden met je gebruikersnaam (14-cijferig lenersnummer beginnend met 28888; het lenersnummer is te vinden op de schoolpas van de leerling). Bij de eerste keer inloggen in My AuraSpace wordt gevraagd een wachtwoord aan te maken. Met My AuraSpace kun je op school, thuis, altijd en overal zoeken in de catalogus, online reserveren, online verlengen en themalijsten zoals de literatuurlijsten bekijken. Daarnaast kan je zelf recensies schrijven en je eigen favorietenlijst maken. Je kunt ook zien wat je in het verleden geleend hebt.

De mediatheek op je telefoon
Als je een account heb gemaakt op de website kan je ook de bijbehorende Aura Library app downloaden. Met de Aura Library app kun je ook vanaf je smartphone of tablet zoeken in de collectie van de mediatheek, reserveren, verlengen, recensies schrijven en nog veel meer. Download de app op je iOS of Android device en log in met je Beekvliet-account.

Boeken lenen buiten school

Sint Michielsgestel heeft een vestiging van de Openbare Bibliotheek. De vestiging maakt onderdeel uit van Stadsbibliotheek ‘s-Hertogenbosch. Gymnasium Beekvliet kan gebruik maken van de faciliteiten die de bibliotheek heeft. In de mediatheek van Beekvliet hebben we de mogelijkheid om met een speciale pas boeken uit heel Nederland voor de leerlingen te reserveren die dan bij de balie van de mediatheek opgehaald kunnen worden. Op www.huis73.nl kun je de collectie zien.

Uitleentijden van de mediatheek
De mediatheek is tijdens reguliere schoolweken geopend op de volgende tijden:

maandag:

dinsdag:

09.00-13.30 uur

woensdag:

09.00-13.30 uur

donderdag:

vrijdag:

09.00-15.00 uur

Let op: Tijdens een Corona lockdown kunnen de tijden gewijzigd zijn!

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel