Studium Generale

De Studium Generale-commissie nodigt een aantal keer per jaar een spreker uit voor een of meerdere jaarlagen uit de bovenbouw. De leerlingen krijgen tijdens het Studium Generale een verhaal voorgeschoteld over een bijzonder vakgebied, een bijzonder thema of een onderwerp dat anderszins voor hen interessant is.

Enkele sprekers uit het verleden:
- Hans van Breukelen, oud-keeper van het Nederlands elftal, en business coach Benno Diederiks, spraken over hoe mentale weerbaarheid kan helpen tegenslagen het hoofd te bieden; over dat onderwerp hebben zij het succesvolle boek Maak je comeback geschreven.
- Dhr. B. van Montfoort, oud-leerling en schrijver van het boek Een jaar offline deelde zijn ervaringen van een jaar zonder internet en smartphone.
- Dhr. R. van Zwieten, theoloog en jurist, zelfstandig ondernemer en schrijver van het boek De bijbel op de zuidas legde het verschil van de homo ludens en de homo economicus uit: “Wanneer je vroeger over je toekomst droomde, dacht niemand er ooit over om verzekeringsdeskundige te worden. Of belastingdeskundige. Of manager. Je wilde mensen helpen.”.
- Dhr. A. Corvers, oud-leerling en student aan Harvard sprak over zijn studie-ervaringen in de Verenigde Staten.
- Mevr. dr. A. van der Stolpe, werkzaam bij Philips, vertelde over het ontwikkelen van microchips die kleine weefsels kunnen nabootsen.

We zoeken altijd naar onderwerpen en sprekers die voor bovenbouwleerlingen interessant zijn. Heeft u een tip, dan horen we het graag.

Contactpersoon namens Beekvliet:
Mevr. W. van Dartel