U bent hier:   Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikel

Uitslag Van Melsenprijs
Bericht geplaatst op: 7-4-2019


Vrijdag 29 maart zijn Jeanneke Bolscher en Fenna van Gulick, zoals u al eerder in de nieuwsbrief heeft kunnen lezen, naar de Radboud Universiteit geweest om hun profielwerkstuk 'Mens naar wens' te presenteren. Zij waren namelijk genomineerd voor de prestigieuze Van Melsenprijs en na de presentaties vond de prijsuitreiking plaats. 

Voor hun profielwerkstuk hadden ze de Crispr-Cas-techniek bestudeerd en de mogelijkheden verkend om met deze techniek aanpassingen te doen aan het menselijk DNA en dus aan erfelijke eigenschappen. Verder hebben ze deze techniek ook uitgevoerd bij zebra-visjes. Ze werden ingehaald door de realiteit, want tijdens het werken aan het profielwerkstuk werd bekend dat een Chinese wetenschapper de techniek had toegepast op mensen en dat de eerste aangepaste tweeling was geboren.

De dames presenteerden hun werk in een standje war ze veel aanloop kregen en veel moesten uitleggen. Na een college over de nieuwste DNA-technieken was de prijsuitreiking. Helaas zaten ze niet bij de finalisten, maar trots met een oorkonde afgesloten. De concurrentie was dan ook wel uitzonderlijk goed!

Dames, nogmaals gefeliciteerd met jullie nominatie!
Terug