U bent hier:   Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikel

PERSBERICHT: GYMNASIAAL DIGITAAL ONDERWIJS
Bericht geplaatst op: 18-3-2020


Op afstand,maar toch dichtbij: digitaal onderwijs op gymnasium Beekvliet

In de afgelopen jaren werd er vaak en veelvuldig over digitaal onderwijs gesproken, maar door het coronavirus wordt dit plotseling bittere noodzaak in plaats van een weloverwogen keuze. De gezondheid staat voorop, dus geen lessen op gymnasium Beekvliet. Maar het onderwijs gaat door. Hoe dan? 

Gymnasium Beekvliet heeft binnen enkele dagen een hele digitale onderwijsomgeving gemaakt Docenten en leerlingen werden op maandagochtend geïnstrueerd over hoe we online les gaan geven. In een online ‘klaslokaal’ kunnen leerlingen zich aanmelden. Zo staan docent en leerlingen in (video)verbinding met elkaar. De docent kan uitleg geven en leerlingen kunnen opdrachten maken, waarbij de docent leerlingen op afstand kan ondersteunen. Afgelopen dinsdag zijn de mentorlessen al gestart en vanaf vandaag (woensdag) wordt er ‘gewoon’ lesgegeven volgens het rooster.

Alhoewel, helemaal ‘gewoon’ is het niet. Het rooster is bijvoorbeeld uitgedund, om te voorkomen dat leerlingen en docenten 7 uur per dag online moeten zijn. Dat betekent minder contactmomenten in de week, waardoor er van de leerlingen meer zelfstandigheid wordt gevraagd. Op deze manier continueert Gymnasium Beekvliet, ondanks de bijzondere omstandigheden, toch het onderwijs. 

Het schoolgebouw blijft open, maar in beperkte mate, voor onder ander de opvang van leerlingen volgens de richtlijnen van de overheid. Vanaf vrijdag zullen de schoolexamens voor klas 6 herstarten. 
Terug