Nieuwsarchief

De eerste nieuwsmail van dit schooljaar is uit. U leest hem hier.

De verbreders uit klas 3 gingen op 5 oktober naar Den Haag voor een rondleiding dwars door de Haagse politiek. Ze maakten kennis met debatteren, kregen een rondleiding over het binnenhof, en liepen zomaar politici in het wild tegen het lijf, waaronder CDA'er René Peters en zijn medewerker Ernst van Welij. Van hen mochten de leerlingen ook wel even een kijkje nemen in de partijvleugel, de èchte plenaire zaal van de Tweede Kamer en de handelingskamer. Supergaaf! Dat krijgt niet elke bezoeker van het binnenhof voor elkaar! Gelukkig hebben we de foto's nog als bewijs!

Lees verder

Linda Beekmans uit 3A is wereldkampioen Taekwondo geworden in de leeftijdscategorie 13-14 jaar (juniors). Wat een fantastische prestatie! We feliciteren haar van harte! 

Op woensdagmiddag 4 oktober en op woensdagmiddag 25 oktober gaan twee groepen van twintig natuurstroomleerlingen op excursie bij ASML in Veldhoven. In het ASML Experience Centre krijgen ze te zien wat ASML doet, welke technologie daarbij komt kijken en wat voor mensen er bij het bedrijf werken.
Op donderdag 5 oktober zullen dertig verbreders uit klas 3 deelnemen aan een excursie naar Den Haag voor het onderwijsprogramma ProDemos Binnenhof voor Scholen. Ze zullen die dag leren hoe onze parlementaire democratie werkt en ze brengen o.a. een bezoek aan de Tweede Kamer en de Ridderzaal.

Dinsdag 3 oktober wordt de intelligentiestructuurtest (IST) afgenomen bij de leerlingen van klas 1. Dit betekent dat de eerste vier lessen die normaal gesproken in het rooster staan voor klas 1 op die dag komen te vervallen. Meer informatie over de IST vindt u op informatiepagina over klas 1.

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van 19.30 uur tot ca. 20.15 uur een webinar (interactieve voorlichting vanachter de computer) over studiefinanciering, het leenstelsel, kosten van studeren, etc. De voorlichting is bedoeld voor ouders en leerlingen van klas 6. Vooraf aanmelden is noodzakelijk op https://duo.nl/webinar. Via Magister hebben de leerlingen en ouders van klas 6 meer informatie gekregen over de precieze inhoud van het webinar. Het webinar is in de plaats gekomen van voorlichting door DUO op school zelf; vandaar dat het decanaat deze online voorlichting van harte aan u aanbeveelt.

Op dinsdag 26 september komt de fotograaf weer naar Beekvliet om van alle klassen een foto te maken. Verzoek van de fotograaf om iets vrolijks aan te trekken.

Vrijdag 22 september is onze personeelsdag. Dat is dit schooljaar een lesvrije dag, dus onze leerlingen zijn die dag vrij. 

Toneel op Beekvliet is een begrip! Leerlingen van klas 2 t/m 5 brengen onder leiding van een professionele regisseur en tekstschrijver elk jaar een spetterend stuk op de planken. We zijn ook dit jaar weer op zoek naar acteurs, zangers, dansers, bandleden, decorbouwers etc. Je kunt je nu aanmelden voor de audities die plaats vinden op 3 en 10 oktober! Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier! Let op: bedenk je voor het aanmelden of je beschikbaar bent voor de repetities (wekelijks op dinsdagavond, 19.00-21.30 uur en twee vrijdagen) en tijdens de uitvoeringsweek (14-18 mei 2018). We verwachten namelijk dat je er altijd bent.

Op 19 september neemt Beekvliet voor de eerste keer deel aan de Uitlokdag in Den Bosch. Op deze Uitlokdag, georganiseerd door Bureau Babel, gaan al onze vierdeklassers (M- & N-stroom) kennismaken met diverse culturele instellingen van allerlei disciplines: beeldende kunst, dans, theater en muziek. Daarmee is de Uitlokdag een perfecte gelegenheid voor leerlingen om wegwijs te raken in cultureel Den Bosch! 

We are very proud and delighted to share with you some lovely news from last school year, en dat kunnen we nog nèt voor de officiële jaaropening voor de leerlingen met u delen: we kregen vandaag de uitslagen binnen van de Cambridge-examens, die de leerlingen uit (toen) klas 5 en klas 4 afgelopen juni hebben afgelegd. En wat een uitslag: alle drieëntwintig vijfdeklassers, die na een jaar hard werken het prestigieuze en zeer uitdagende Cambridge Proficiency Exam aflegden, zijn geslaagd! En hetzelfde geldt voor de zevenenveertig vierdeklassers die het Advanced Exam deden: ook zij hebben stuk voor stuk dat examen succesvol afgelegd! Congratulations and a round of applause to you all!

Op maandag 28 augustus start het schooljaar weer, maar alleen nog voor onze medewerkers. De leerlingen mogen nog één dag extra genieten van de zomervakantie: we verwachten hen pas weer op dinsdag 29 augustus terug op school. Om 9.15 uur worden de brugklassers door hun mentoren ontvangen. Aansluitend begint om 9.30 uur voor klas 1-2 de jaaropening in de aula; daarna gaan de klassen met hun mentor uiteen. Voor klas 3-4 begint het programma om 10.30 uur, voor klas 5-6 om 12.30 uur. Op woensdag 30 augustus starten de lessen volgens het lesrooster om 8.30 uur. 

We wensen al onze medewerkers en leerlingen, alle ouders en familieleden, en iedereen die zich bij onze school betrokken voelt een HEEL FIJNE ZOMERVAKANTIE! Tot ziens in augustus!

Afgelopen schooljaar deden weer veel leerlingen examen DELF Scolaire, het programma voor versterkt Frans. Zesendertig brugklassers gingen op voor hun certificaat op A1-niveau, zes derdeklassers voor A2 en tien leerlingen uit klas 4 deden examen B1. Maar liefst 98% van de leerlingen is geslaagd mét vlag en wimpel: een aantal leerlingen haalde zelfs een score van meer dan 90 punten op een puntentotaal van 100! C'est vraiment fantastique! Gefeliciteerd allemaal! De leerlingen krijgen in december hun officiële certificaat tijdens een feestelijke bijeenkomst. Meer informatie over het versterkt talenonderwijs op Beekvliet vindt u hier.

Marieke van den Dungen (4A) heeft van 5 tot en met 7 juli deelgenomen aan de Nationale Finale van de Sterrenkundeolympiade in Groningen. Voor een vierdeklasser is dat een prestatie van formaat, want er deden aan de voorrondes vooral vijfde- en zesdeklassers mee. We zijn dus behoorlijk trots op haar prestatie en willen Marieke hierbij van harte feliciteren! Weten hoe het haar in de finale verging? 

Lees verder
Pagina 10 van 36Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste   

Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer