Nieuwsarchief

Op donderdag 4 oktober organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van 19.30 uur tot ca. 20.15 uur een webinar (interactieve voorlichting vanachter de computer) over studiefinanciering, het leenstelsel, kosten van studeren etc. De voorlichting is bedoeld voor ouders en leerlingen van klas 6. Vooraf aanmelden is noodzakelijk op https://duo.nl/webinar. Via Magister hebben de leerlingen en ouders van klas 6 meer informatie gekregen over de precieze inhoud van het webinar. Het webinar is in de plaats gekomen van voorlichting door DUO op school zelf; vandaar dat onze decanen het van harte aan u aanbevelen.

Op vrijdag 5 oktober zal de aula weer gevuld zijn met de heerlijkste geuren: klas 2 serveert dan vanaf 19.00 uur weer de lekkerste gerechten van eetculturen uit de hele wereld. U komt toch ook proeven? Een volledige maaltijd vooraf is ten sterkste af te raden! De beste kraam wint een prijs, en u mag stemmen!

Komende week hervatten we beide Erasmus+-projecten: delegaties van onze drie partnerscholen uit Edinburgh (Schotland), Huskvarna (Zweden) en Schwanewede (Duitsland) zijn in het kader van het project Reducing Barriers to learning and promoting inclusion and motivation through peer support de hele week onze gast. Tegelijkertijd vertrekt een delegatie van Beekvliet naar Laufen (Duitsland), om samen met scholen uit Fiñana (spanje), Søborg (Denemarken), Poitiers (Frankrijk) en Valdobbadiene (Italië) deel te nemen aan het project Living and learning between books and bites. Beide projecten worden volledig gefinancierd met subsidies vanuit de Europese Unie. Meer informatie vindt u hier.

Ook dit jaar organiseren we op de laatste vrijdag van juni een eindexamengala voor onze zesdeklassers. Om zo goed mogelijk op de dansvloer voor de dag te komen kunnen onze bovenbouwers ook dit schooljaar deelnemen aan een heuse danscursus! De cursus start al op 20 september, dus schrijf je snel in! NB: Ook vijfde- en vierdeklassers kunnen meedoen aan deze cursus!

Lees verder

De nieuwsmail van september is uit. U leest hem hier.

Onze jaarlijkse personeelsdag valt dit schooljaar op donderdag 13 september: dan gaan we met het hele team een dag op stap. De leerlingen zijn die dag vrij. 

Vanaf 27 augustus gaat de brugklas op kamp! Alle informatie over welke klas op welke dagen op de Heesemanshoeve is, het adres en andere informatie staat op deze pagina. De paklijst staat in het kampboekje dat de leerlingen hebben gekregen.

Maandag 27 augustus gaan alle derde klassen op excursie naar Den Haag. Leerlingen komen via interactieve opdrachten en een rondleiding meer te weten over onze parlementaire democratie. 

Lees verder

Hurray! Maar liefst 69 leerlingen die afgelopen juni in klas 4 het Advanced examen van Cambridge (ERK C1) hebben gemaakt, zijn geslaagd! En Emma Andersson, die afgelopen jaar in klas 3 (!) dit uitdagende programma al volgde, slaagde voor dit examen: een fantastische prestatie! En 19 deelnemers aan het prestigieuze Proficiency examen van Cambridge (ERK C2) legden met succes dit examen af. Onze felicitaties gaan uit naar alle geslaagden! Well done you!

Op donderdag 16 augustus kwam een verslaggever van het Brabants Dagblad naar Beekvliet om eens te kijken hoe het ervoor stond met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. En wie kon hem dat beter vertellen dan Frank?

Lees verder

Op maandag 20 augustus start het schooljaar weer, maar alleen nog voor onze medewerkers. De leerlingen mogen nog één dag extra genieten van de zomervakantie: we verwachten hen op dinsdag 21 augustus terug op school. Op woensdag 22 augustus starten de lessen volgens het lesrooster om 8.30 uur. 

Lees verder

De proclamatie is voorbij, de rapporten uitgereikt en het ijsbonnetje verzilverd. Ergo: het is VAKANTIE!
Gymnasium Beekvliet wenst alle leerlingen, ouders, personeelsleden en iedereen die zich op een of andere manier betrokken voelt bij onze school een zo goed mogelijke zomer toe! Rust goed uit en tot volgend jaar!

De nieuwsmail van juni is uit, de laatste digitale nieuwsbrief van dit schooljaar. U leest hem hier.

Meer positieve en motiverende ervaringen voor alle leerlingen in de gymles vinden we belangrijk. Daarom onderzochten enkele wetenschappers via welke aanpak docenten de motivatie van leerlingen kunnen bevorderen. Vier brugklassen van Gymnasium Beekvliet hebben dit schooljaar deelgenomen aan een onderzoeksproject in dat kader. 

Lees verder

We feliciteren al onze geslaagden met het behalen van hun gymnasiumdiploma! We wensen alle leerlingen die een herexamen gaan doen heel veel succes! 

Pagina 7 van 36Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste   

Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer