Help mijn kind heeft Coronastress!

Uitnodiging ouderavond-webinar

Help mijn kind heeft Coronastress!

Wanneer: 4 maart 2021

Waar: online

Tijdsduur: 20.00 – 21.15 uur

Steeds meer jongeren ervaren druk om te moeten presteren. Pubers op de middelbare school krijgen te maken met oneindige keuzes en ‘the fear of missing out’. Met meestal nadelige gevolgen voor degene die prestatiedruk ervaart. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en een burn-out. Onder studenten begint deze prestatiedruk zelfs een nijpend probleem te worden. Dit wordt nog eens versterkt door de lockdown waar veel jongeren zich nu in bevinden.

De ouderraad van Beekvliet en het JRL nodigt u als ouders en uw kind(eren) van harte uit voor de avond  ‘Help mijn kind heeft coronastress!’.

Wilma Paulij (als deskundige) en drie acteurs van Helder Theater nemen het publiek mee in de problematiek van het omgaan met stress en prestatiedruk bij jongeren in Coronatijd. Wat zijn de oorzaken, gevolgen maar vooral ook de oplossingen! Hoe kun je als ouders in deze tijden van afstandsonderwijs bijdragen aan vermindering van stress en blijvende motivatie van onze leerlingen.? En ook als uw kind nu (nog) geen druk ervaart is het nuttig om te weten hoe je dat zo kunt houden. Ook de aandachtspunten uit de eerder gehouden enquêtes onder ouders van leerlingen op Beekvliet en JRL komen aan de orde.

Informatie afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek, wordt afgewisseld met interactief spel door de acteurs. Ook wordt gewerkt met een chatfunctie. Helder Theater beeldt op zeer herkenbare wijze situaties uit die tussen ouders en jongeren.

Hoe ziet de avond eruit?

Vanaf 19.45 uur:           Digitale inloop

Om 20.00 uur :             Start interactieve avond. De avond is verdeeld in drie blokken, afgewisseld met theater:

·        Hersenen & ontwikkeling

·        Stress & corona

·        Handvaten & tricks

Om 21.15 uur:             Afsluiting en einde

De hand-out komt na afloop op site van Beekvliet en het JRL.

Aanmelden

Vul a.u.b. onderstaande gegevens in als u wilt deelnemen aan deze online informatieavond.
In de week voorafgaand aan thema-avond ontvangt u van ons een link naar de webinar.

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel