Thema-avond Good, better best!
De ouderraad van Beekvliet nodigt u als ouders van harte uit voor de thema-avond Good, better, best! Deze avond vindt plaats op dinsdag 10 maart 2020, 19.30 uur, in de aula van Gymnasium Beekvliet.

Steeds meer jongeren ervaren druk om te moeten presteren. Dat begint soms al op de lagere school. Op de middelbare school, waar pubers te maken kunnen krijgen met oneindige keuzes en ‘the fear of missing out’, kan deze druk toenemen, met meestal nadelige gevolgen voor degene die prestatiedruk ervaart: stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en/of een burn-out. Onder studenten begint deze prestatiedruk zelfs een nijpend probleem te worden.

Deskundige Wilma Paulij en twee acteurs van Helder Theater nemen het publiek mee in de problematiek van het omgaan met stress en prestatiedruk bij jongeren. Informatie afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek wordt afgewisseld met interactief spel. Helder Theater beeldt op zeer herkenbare wijze situaties uit die tussen ouders en jongeren.

Enkele vragen waarop we deze avond ingaan, zijn:
- Wat zijn de oorzaken, gevolgen, maar vooral ook: wat zijn de oplossingen?
- Zijn of lijken onze kinderen steeds gevoeliger voor stress en overbelasting?
- Hoe werken de hersenen eigenlijk en hoe reageert het lichaam in stressvolle situaties?
- Zijn er vaardigheden te ontwikkelen om met stress om te gaan (coping)?
- Ervaren kinderen / jongeren op dezelfde manier prestatiedruk als volwassenen?
- Wat vinden jongeren eigenlijk zelf van prestatiedruk?

Deze avond is niet alleen bedoeld voor ouders, die vermoeden dat hun kind last heeft van dergelijke druk. Ook als er geen sprake is van prestatiedruk of - stress bij uw kind, is het voor u als ouder mogelijk nuttig om te weten hoe dat zo kan blijven. Vandaar dat de ouderraad alle ouders van Beekvliet uitnodigt deze thema-avond bij te wonen.

Programma van dinsdag 10 maart:
19.00 uur: Inloop met koffie en thee
19.30 uur : Start interactieve avond
21.30 uur: Afsluiting

U kunt zich tot en met 3 maart 2020 aanmelden voor deze avond door onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen. Vervolgens krijgt u een bevestigingsmail van uw aanmelding.

Met vriendelijke groet,

Ouderraad Gymnasium Beekvliet

Over de sprekers

Dr. Wilma Paulij
Wilma Paulij promoveerde in 1991 aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, waarna zij het doceren op de universiteit en het HBO combineerde met het doen van fundamenteel en toegepast biomedisch wetenschappelijk onderzoek. Sinds 2010 is zij ook werkzaam als docent op het Augustinianum in Eindhoven. Paulij is getrouwd en moeder van drie zonen, nu 20, 18 en 14 jaar oud.

Helder Theater
Helder Theater speelt interactieve voorstellingen. Toeschouwers worden actief betrokken door middel van herkenbaar spel. Acteurs maken lastige en spannende onderwerpen bespreekbaar. Tijdens zorgvuldig vormgegeven theaterstukken gaat Helder Theater direct aan de slag met de met opmerkingen en suggesties uit het publiek.

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel